Over mij

Home Over mij

Hein van der Steur

Freelance journalist & redacteur

“Leg eens uit?” Ik denk dat ik deze zin het meest uitspreek op een gemiddelde werkdag als freelance-journalist. En net zo goed als ik organisaties ondersteun met redactie- en communicatiewerk. Ik hou ervan om complexe onderwerpen uit te zoeken en begrijpelijk over te brengen. Daarom schrijf ik zo graag interviews, reportages en achtergrondverhalen.

Volhardend

Mensen zeggen vaak dat ik volhardend ben – soms met rollende ogen. Zoals de Europarlementariër die ik wekenlang achter zijn broek zat voor een interview. Uiteindelijk nam hij uit pure wanhoop zijn op. En hadden we nog een leuk gesprek ook.

Verhalend

Mensen weten ook zo ontzettend veel. En daar vertellen ze graag over. Dat merk ik dagelijks als journalist, maar ook als ik organisaties als redacteur ondersteun met thema’s zoals duurzaamheid, energietransitie of jeugdwerkloosheid. Ik ben dan vaak betrokken bij de interne communicatie en schrijf bedrijfsjournalistieke verhalen.

Vernieuwend

Schrijven en videoproducties zijn de mooiste aspecten van mijn werk. Hoewel ik zo nu en dan ook communicatie-advieswerk doe, vind ik interviewen eindeloos veel leuker dan vergaderen. Maar uiteindelijk blijft mijn drijfveer gelijk: maatschappelijke thema’s, sociale projecten en innovatieve ontwikkelingen bij mensen onder de aandacht brengen.

Vriendelijk

Er gebeuren veel mooie dingen in de wereld. Ik kijk dan ook graag met een positieve blik naar de maatschappij. ‘Positief kritisch.’ Of ik nu achter mijn laptop zit of achter mijn geliefde drumstel… het is altijd de toon die de muziek maakt.

Meer over mij